Reis naar geschiedenis en cultuur

Wij vinden dat we ook terug kunnen gaan naar geschiedenis, die goed bewaard is, het mystieke kant van culturele reizen is dat je de mensen van toen probeert te leren kennen, in welke omstandigheden ze geleefd hebben en de geschiedenis geleverd hebben die we na honderden jaren nog bewonderen. Daardoor vinden we als NurSafa Tours om zulke steden/landen te bezoeken.

De best beoordeelde …

Enkele van onze reisbestemmingen

Sarajevo

(verouderd Saraj’vo, Saray Bosna; Nederlands exoniem Serajevo of Serajewo) is de hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Herzegovina. De stad bevindt zich in de Federatie van Bosnië en Herzegovina. De bevolking van de stad is voor 92 procent islamitisch; 8 procent heeft een andere godsdienst.

De stad werd in 1461 gesticht door de Bosnische Ottomanen. In 1914 speelde de stad een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis, door de moord op aartshertog Frans Ferdinand en zijn vrouw die hier gepleegd werd en die de Eerste Wereldoorlog inluidde. Zeventig jaar later was de aandacht van de wereld wederom gericht op Sarajevo: in 1984 werden de Olympische Winterspelen hier gehouden. Tussen 1992 en 1995, tijdens de Bosnische Oorlog, werd Sarajevo zwaar gebombardeerd door Bosnisch-Servische troepen. (wikipedia)

Jeruzalem

(Hebreeuws: ירושלים Jeroesjalajim, Arabisch: القدس al-Qoeds, Aramees: יְרוּשְׁלֶם) is een van de twintig oudst doorlopend bewoonde steden ter wereld.[4] De oude Kanaänitische stad is de bakermat van het jodendom en het christendom, en de stad en/of bepaalde plaatsen daarin worden door volgelingen van deze religies en door de islam als heilig beschouwd. Jeruzalem is gelegen tussen de Middellandse Zee en het noordelijke deel van de Dode Zee in een van de meest omstreden gebieden ter wereld, de regio Palestina. Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 en de Israëlisch-Arabische conflicten heeft Israël zowel de wijken ten westen van de Oude Stad Jeruzalem (West-Jeruzalem) als ook Oost-Jeruzalem (de Oude Stad met de oostelijk ervan gelegen wijken) veroverd. Tezamen worden deze door Israël beschouwd als zijn hoofdstad Jeruzalem, terwijl de staat Palestina eveneens Jeruzalem altijd als zijn hoofdstad heeft beschouwd. (wikipedia)

Oezbekistan

( Oezbeeks : Buxoro ; Perzisch : بخارا ) is een stad in Oezbekistan . Buchara is rijk aan historische bezienswaardigheden, met ongeveer 140 architectonische monumenten. De stad diende als de hoofdstad van het Samanidische rijk en Khanate van Bukhara en was de geboorteplaats van Imam Bukhari . [1] De op vier na grootste stad van het land, met een bevolking van 247.644 op 31 augustus 2016 . [2]Maar volgens de statistieken van O’zStatQo’m Department is de stad de tweede grootste na Tasjkent door het aantal mensen dat migreert. Het aantal dagelijkse migranten is 4.752.000 per 22 april 2018. Mensen hebben de regio rond Bukhara minstens vijf millennia lang bewoond en de stad bestaat al de helft van die tijd. De moedertaal van de meerderheid van de mensen in Bukhara is Tadzjieks . [3] Gelegen aan de Zijderoute , heeft de stad lange tijd gediend als handelscentrum, wetenschap, cultuur en religie. UNESCO heeft het historische centrum van Buchara (met talrijke moskeeën en madrasa’s ) op de werelderfgoedlijst geplaatst . [4]  (wikipedia)

Wil je ons een vraag stellen?